Monday, 9 April 2018

TERSALAH NOMBOR AKAUN MASA TRANSFER

Hi, Assalamualaikum.

Baru minggu lepas dapat gaji kan.. 'something happen' ni memang buat Eyda menggelabah (tapi steady) jugak la..

Kisahnya bermula camni.. Bila dah dapat gaji, maka duitnya tu berada dalam akaun CIMB. Tapi Eyda ni pulak nak transfer ke akaun sendiri iaitu akaun Bank Islam (BIMB). Maklumlah untuk saving la kan..

Thursday, 5 April 2018

CARA ELAKKAN SELALU DEMAM, SELESEMA DAN BATUK

Hai, assalamualaikum.

Cuaca sekarang tak menentu. Kadang panas terik, memdung, kadang hujan sepoi-sepoi bahasa, jadang hujan lebat, kadang guruh dan kilat sambar menyambar pun ada.

Bila dah cuaca tak menentu ni maka yang baadan tak berapa nak kuat atau lebih sesuai lagi kita kata daya imunisasi badan mesti kerap demam atau selsema dan batuk.

Sunday, 25 March 2018

SAYA SUSAH NAK PERGI MANA-MANA, TAKDE TRANSPORT

Ni ayat yang eyda selalu cakap dulu-dulu.. heheh.. Bukan beralasan, tapi begitulah bila kita takde transport ni kan.. kalau nak tempah teksi tu, kadang-kadang susah juga dia nak datang amik kita, pastu ada charge pulak..



Tapi sekarang, senang je.. Kat KL ni naik je LRT, KTM, komuter dsb.. Jimat dan murah.. Tapi masalahnya nak pegi LRT tu nak naik apa kalau jauh dan bukan lalulan bas ataulun bas lalu kadang-kadang je?😅

Thursday, 15 March 2018

BADAN KECIK, TAPI ASYIK LAPAR

Hai, assalamualaikum semua..😊

Ada tak pembaca blog eyda yang sama macam eyda? Hehe.. Badan kecik je, kuat makan, pastu asyik lapar je.. Bukan membela taw.. Itu adalah faktor metabolisme badan yang tinggi. Mana taknya, proses makanan tu cepat sangat. Makin banyak makan, banyak la buang kan..

Wednesday, 7 March 2018

Kisah Motivasi : Seorang Penebang Pokok

         Diceritakan pada zaman dahulu ada seorang penebang pokok yang mencari kerja. Nak dijadikan cerita, pada suatu hari, si penebang pokok ni minta kerja daripada seorang saudagar kayu. Diringkaskan cerita, dia berjaya mendapat pekerjaan tersebut. Bayaran dan pekerjaan yang diperoleh sangat lumayan. Oleh itu, dia berazam untuk melakukan yang terbaik. Majikannya memberikan sebilah kapak.